Niin on aika taas vierähtänyt. Mitähän sitä olisi tapahtunut viime kirjoittelun jälkeen?

Piitun kanssa päästiin siis agin alkeiskurssille. Meillä on nyt ollut jokunen kerta ja hyvin menee. Piitu on oikein innoissaan uudesta harrasteestaan. Jokunen kerta ollaan itsekseen käyty harjoittelemassa keppejä. Piitu palkkautuu oikein hyvin vinkulelulla, mutta lelun pois saaminen on "hieman" ongelmallista. Eli pystyn palkkaamaan lelulla vaan yksin treenatessa. Ryhmätreeneissä namit, jotka nekin on ihan sairaan hyviä. Piitu on hyvin oppinut namialustan merkityksen, täyttä sinne ja ruokaa kitusiin!

Jekun kanssa siirryttiin harrasteryhmään mun töiden takia. Ratatreeneissäkin käytiin kerran ja äijä meni hienosti! Oishan tuo äijä kait ihan kisavalmis periaatteessa, mutta kunhan vaan saataisiin mies kisakuntoon. Jekullahan on nyt virtsankarkailuun lääkitys. Pitäisi kokeilla olla ilman sitä, mutta en kyllä usko, että ilman lääkitystä pärjätään. Lääkitykselläkin menee vähän niin ja näin. Rakkoa ei pidä päästää täyttymään kovin paljoa tai muuten käy taas virtsa karkailemaan. Tämän takia olen nyt siirtynyt kahteen ruokakertaan vuorokaudessa. Aikaisemmin sai joskus ruuan vaan iltaisin, mutta pääsääntöisesti on saanut tähänkin asti ruuan kaksi kertaa päivässä. Ruokaahan menee vuorokaudessa se noin 300 grammaa ja se on ihan liikaa Jekun rakolle.

Näyttelyissäkin on tullut pyörähdettyä, mutta ei kummoisella menestyksellä. Sulkavan ryhmiksessä käytiin Maija Mäkisen arvioitavana, EH tuli. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna käytiin Helsingissä turneella. Lauantaina oli ryhmis, jossa oli tuomarina tanskalainen borderkasvattaja Tinna Grubbe. Tuloksena tiukalta tätiltä EH. Sunnuntaina oli sitten vuorossa Nuori Border, jonka tuomarina myös tanskalainen borderkasvattaja. Piitu sai kunniapalkinnon ja toinen ikäisissään. Piitu osallistui myös lapsi ja koira -kisaan, jossa ei sijoitusta tullut. Hienosti kyllä Piitu esiintyi ihan tuntemattoman tytön kanssa! Piitulle on kyllä tullut tämän kevään aikana hurjasti itsevarmuutta. Keväällä vielä Kotkan mätsärissä Piitu oli lievästi kauhuissaan, kun joutui Kimmon kanssa kehään. Nyt Piitu lähti mielellään Tiian mukaan, kun Tiialla oli makupaloja. Niin ne pennut vaan oppii! Oli kyllä mukava viikonloppu borderväen kanssa. Lauantainahan bordereita oli arvosteltavana vajaat 30 ja sunnuntaina muistaakseni noin 80.

Täällä Lappeenrannan suunnalla on koirilla ollu vissiin aika sitkeästi ripulia liikenteessä. Piitullahan oli ehkä noin kuukausi sitten ärhäkkä ripuli. Nyt Jekku on sitten ripulissa. Alkoi maanantaina ja vieläkään ei ole terve. Saa nähdä, käykö tiemme maanantaina ell luokse. Inhoittavaa tälläinen sairastelu. Onneksi Jekku on ollu hirmu pirteä eli ei ole veroittanut voimia.

Koirat on vissiin onnessaan, kun helteet ovat hellittäneet. Sisällä leikkivät ahkerasti. Tänään lenkillä ei edes satanut ja se veti Piitun hyvin leikkisäksi. Koko lenkin ajan sai ihme minihepuleita. Yritti Jekkua saada koko matkan leikkimään, mutta ei oikein flaksi käynyt.

Tälläistä tänne. Kyllä noiden koiranpoikien kanssa on niin mukava elää. Molemmat ovat pääsääntöisesti hyvin kuuliaisia kavereita, jotka innostuvat harrastamisesta!