Eipä taas ole saanut aikaiseksi tänne kirjoitella.

Ensinnäkin näyttelyuutisia. Olimme 8.8. Mäntyharjulla misseilemässä Piitun kanssa (arvaatkaapas vaan, kumpi oli se missi, koira vai emäntä?). Tuomari Luoson Matti antoi Piitulle ERI:n. PN-luokassa oli vastassa kauniimpi narttu, joten Piitu sijoitettiin PN2:ksi ja sai varasertin. Neidistä sanottiin seuraavaa:

Erittäin hyvä tyyppinen juniorinarttu, hyväilmeinen oikean mallinen pää. Oikea purenta. Hieman isot korvat. Hyvä kaula, samoin luusto ja käpälät. Riittävän pitkä rintakehä. Hyvät kulmaukset, liikkuu hyvin. Hyvä häntä, hyvä sininen väsi. Miellyttävä käytös.

Kiitos Juulille Piitun esittämisestä!

Käytiin molempien koirien kanssa mätsärissäkin parisen viikkoa sitten. Minä esitin Jekun ja Juuli Piitun. Ensin oli Jekku kehässä, sai punaisen. Piitu sai sinisen. Oli kuulemma Piitu ja vastustajansa tasaväkisiä, mutta antoi sinisen, että ei joudu saman rotuiset jatkokehässä vastakkain. Loppujen lopuksi Piitu oli pienten sinisten 3. ja Jekku pienten punaisten 4. Kiitos taas Juulille Piitun esittämisestä! Jekku käyttäytyi mun kanssa kehässä todella hyvin. Jekku on kyllä niin mukava kaveri tuollaisissa tilanteissa.

Molempien koirien kanssa on agitreenit jatkuneet. Tosin juuri äsken siirsin Jekun treenitauolle. Jekulla on jumi jossain, koska ei liiku puhtaasti (välttää vasempaa laukkaa). Ollaan menossa parin viikon päästä fysioterapeutille, josko hän osaisi auttaa Jekkua. Harmittaa kyllä laittaa Jekku tauolle, mutta ei ole järkeä treenata kipeän koiran kanssa. Jekulla otin käyttöön namialusta sekä puomilla että A:lla ja jopas on komiat kontaktit! Piitu kehittyy koko ajan. Hyppyjä ei vielä oikein osaa, kontaktit on hyvällä mallilla. Pujottelu on Piitun suosikki (koska sieltä saa monesti palkaksi lelun). Kepeille Piitu irtoaakin toiselta puolelta hallia. Sain nyt kotikeppeihinkin verkot, joten keppikoulu on nyt alkanut. Tänään sain ensimmäisen verkon irroitettua. Ensin meinasi karata siitä reiästä, mutta Marikan loistavalla neuvolla saatiin neiti pysymään reikäisessä kujassa. Tästä on hyvä lisätä haastavuutta treeneihin.

Jäljestämistäkin ollaan jatkettu tehden 1-3 jälkeä viikossa. Piitulla mennään jo parikymmentä metriä namirasioiden välissä, koko jäljellä pituutta ehkä noin sata metriä. Piitulle jäljen ajo on yleensä kovin helppoa ja vauhtia piisaa. Jekku taas on rauhallisempi jäljestäjä eikä aja yhtä tiiviisti jälkeä. Jekulla on palkat tiheämmässä, että motivaatio säilyisi. Innoissaan kyllä Jekkukin lähtee jäljelle.

Täällä odotellaan kovasti ensi viikonlopun erkkaria ja Heinolan näyttelyä. Pian pitäisi Piitun juoksujenkin alkaa. Harmittaa laittaa tuo agista tauolle. Jospa sen tauon aikana saisi keppien verkot vähennettyä 1-2 kappaleeseen.

Lopuksi pari uutta kuvaa Piitusta, Jekusta ei ole mitään onnistunutta

1250705470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1250705515_img-d41d8cd98f00b204e9800998e