Nyt kaikki (ainakin sinä yksi siellä) auttamaan minua. Ongelman nimi on: Kuinka saada Piitu leikkimään? Tavoitteenahan olisi saada Piitullekin opetettua ns. kahden lelun leikki. Mutta joo, minulla on jo kaikenmaailman leluja kaksin kappalein, mutta homma ei siltikään toimi. Piitun mielestä ei ole mitään järkeä hylätä jo kerran metsästetty lelu eli siis tyttö ei suostu vaihtamaan lelua! Kyllähän tuo oikein mielellään leikkii sillä yhdellä lelulla, mutta homma ei toimi sitten mitenkään kahdella lelulla. Apua?!? Mun mielestä tuo kahden lelun leikki toimii Jekun kanssa niin mainiosti, että haluaisin sen Piitullekin opettaa, mutta en saa Piitua luopumaan lelusta.

Miten siis saan Piitun hoksaamaan asian? Vai onko minun opeteltava uusi leikkimistapa? Mie niin haluaisin, että Piitun saisi toimimaan hyvin lelupalkalla...

Sattuipa eilen lenkillä hassu juttu. Oltiin kerrankin koko konkkaronkka yhdessä lenkillä. Yhtäkkiä molemmat koirat alkoivat haistella hulluna. Piitu oli vapaana ja Jekku fleksissä. Piitu tutki jälkiä edellä ja Jekku tuli takana. Luultiin, että siinä on varmaan joku jänis kulkenut. Noh,hetken kuluttua huomataan, että ihan Piitun kuonon edessä kulkee hiiri. Juuri kun tämä ehdittiin huomata, oli Piitu jo syönyt koko hiiren. Piitu toimi niin sairaan nopeasti, että ei edes keritty huomata, ehtiköhän tuo edes tappaa koko elukkaa. Jekku jäi sitten rannalle ruikuttamaan, kun kaveri sai evästä. Hirmuinen tappajakoira meillä.

Koirien toimia on kyllä aika metkaa seurata. Joka ilta ruuan jälkeen noi hurtat innostuvat leikkimään ja aika pian homma menee siihen, että Jekku nylkyttää Piitua mihin suuntaan milloinkin. Miten ihmeessä tuo äijä nyt tajuaa juoksujen perään, mutta Riinan aikana ei tajunnut?