Vois sitä kait jussin kunniaksi näitäkin sivuja päivitellä. Me ei tänä vuonna juhannusta juhlita vaan painetaan töitä.

Piitulla on nyt varsin lystikäs ikä. Muistan jostain lukeneeni, että nartuilla on ensimmäisten ja toisten juoksujen välissä elämän paras aika ja siltä tosiaan tuntuu! Piitulla riittää virtaa valtavasti, mutta osaa onneksi suunnata sen oikein. Ulkoillessa Piitu ei tunne muita askellajeja kuin laukan, niin kiirus on päästä tutkimaan tätä maailmaa. Tuossa keväällähän Piitu saattoi lähes koko lenkin kulkea meidän ihmisten takana (joka oli varsin ärsyttävää), mutta nyt sinkoilee ympäriinsä ajautumatta kuitenkaan liian kauas meistä ihmisistä. Jekkua Piitu härnää ahkeraan ja saakin Jekun usein leikkimään kanssaan. Monta kertaa päivässä on käynnissä kauhea ralli, kun Jekku ajaa Piitua takaa ja Piitu pinkoo aivan onnessaan karkuun. On tuo Piitu sitten mukava koira!

Piitulla on nyt ollu agin alkeiskurssia jokusen kerran ja hyvin menee. Piitu painattaa vaan aika innoissaan esteelle. Puomille ja keinullekin sattuu joka kerta (Jekku aikanaan juoksi vaan aina ohi, jos en ohjannut tarpeeksi tarkasti). Piitu kyllä kulkee agissa hyvin. Taitaa olla ohjaajallakin vähän taidot parantuneet, jos vertaa Jekun alkeiskurssiaikoihin.

Jekun kanssa ei olla nyt juuri päästy ohjattuihin harkkoihin, mutta itsekseen ollaan käyty treenailemassa. A:lla on otettu käyttöön namialusta ja se toimii! Alustalla ukko ei enää hypi hillittömästi kontaktin yli. Jospa tuosta vielä hyvä koira saataisiin.

Meillä ei ole nyt Piitun kanssa mitään varmuutta, mihin näyttelyyn mennään seuraavasti. Minua kyllä on tainnut näyttelykärpänen puraista, koska halu näyttelyihin olisi suuri. Ja täällä Lappeessa ei ole tiedossa edes mitään mätsäreitä!

Piitun tekemisen into tuntuu olevan niin suuri, joten olen nyt hieman ottanut sille ihmisjäljen perusteita. Saa nyt nähdä, eteneekö asia mihinkään, mutta ainakin saadaan tytön tarmoa kulutettua. Jekkukin on päässyt treenailemaan, mutta noilla vaan on niin suuri ero nenän toimivuudessa, että Jekku jää auttamatta toiseksi.